Achter de schermen.. Emotionele achtbaan

Wanneer u de diagnose kanker (of een andere diagnose ernstig ziek) krijgt, komt u terecht in een emotionele achtbaan vol angst en onzekerheden.

Naast dit emotionele proces, krijgt u echter ook te maken met veel praktische zaken. Onderzoeken ondergaan, keuzes maken omtrent behandelingen en het vinden van gewenste ondersteuning zijn enkele voorbeelden hiervan. Over al dit soort zaken kunt u alleen weloverwogen keuzes maken als u over voldoende en juiste (medische) informatie beschikt.

LINKinZORG levert verpleegkundige ondersteuning bij dit proces. Deze zorg valt binnen de basisverzekering(wijkverpleging) en wordt vergoed.

Ruim tien jaar geleden werd mijn vader ernstig ziek. Direct besloot ik om zijn ziekteproces te begeleiden. Dankzij mijn achtergrond als verpleegkundige begreep ik gelukkig de taal van de artsen. De organisatie en het geregel rondom zijn diagnose bleken een flinke dagtaak. Achteraf besefte ik me dat ik deze tijdrovende taken ook uit handen had kunnen geven, zodat ik die kostbare tijd op een andere manier met mijn vader had kunnen doorbrengen. Dit besef bracht mij op het idee om LINKinZORG op te richten.

Het is mijn missie om o.a. kankerpatiënten zo optimaal mogelijk hun ziekteproces te laten doorlopen.” 

Totdat je het overkomt, weet je niet in wat voor een achtbaan je terechtkomt als je hoort dat je kanker blijkt te hebben.
Helaas krijgt 1 op de 3 Nederlanders hier ooit mee te maken. Ik heb graag een aandeel in de bewustwording hiervan. Het is enorm belangrijk om te zorgen dat je als patiënt en diens familieleden de juiste keuzes kunt maken omtrent de behandeling. Dit is alleen maar mogelijk wanneer patiënten en hun familie van de juiste informatie voorzien worden en weten waar ze de juiste informatie kunnen krijgen.
Een initiatief als Bliss Shine for Cancer stimuleert dit bewustwordingsproces en dat soort initiatieven draag ik een warm hart toe!
Sandrine Kwast